UHDDR Rijeke najavljuje novi Marš Odgovorne Slobode (MOS) u nedjelju

17.08.2015. 09:11:04

Ističu kako protestiraju protiv 'opetovanih ”riječkih” provokacija neprijatelja hrvatskoga naroda i države, kršenja Zakona i Ustava, korupcije i zlouporabe položaja UHDDR-a Grada Rijeke putem priopćenja, koje potpisuje predsjednik Mile Biondić, upozorili su kako su 'prisiljeni ustrajati u Maršu Odgovorne Slobode na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u nedjelju, 23.kolovoza 2015., zbog jako lošeg razvoja događaja u Rijeci. Ističu kako protestiraju protiv 'opetovanih ”riječkih” provokacija neprijatelja hrvatskoga naroda i države, kršenja Zakona i Ustava, korupcije i zlouporabe položaja te velike medijske blokade i medijskoga izvrtanja istine'. ''Posebno se osvrćemo na rezoluciju Vijeća Europe 1481/2006. o osudi komunističkih totalitarnih režima nakon Drugoga svjetskoga rata. U Hrvatskoj još uvijek nije provedeno čišćenje, takozvana lustracija; hrvatske države i društva od ostataka totalitarnih komunista te njihovih genetskih i svjetonazorskih sljedbenika, smišljeno namještenih po svima razinama državne uprave'', navodi se u priopćenju. U UHDDR-u Grada Rijeke mišljenja su kako 'ti ostaci bivšega, jugoslavenskoga, nakaradnoga sustava, namjerno guše demokratski i gospodarski napredak naše Domovine Hrvatske.' Polazak kolone 'Marša Odgovorne Slobode (MOS) 3.' je u 19:30 h s mosta Hrvatskih Branitelja u Rijeci.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.