Uhićen bivši specijalac Josip Klemm zbog financijskih malverzacija

16.04.2014. 19:32:21

1_248002

Sumnjiče ga da si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kune, iznos za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba.

Bivši specijalac, danas predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao i vlasnik jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u zemlji, Josip Klemm, uhićen je u srijedu poslijepodne.

Sumnjiče ga da si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kune, iznos za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba. Nakon provedenih dokaznih radnji Klemm će biti doveden pritvorskom nadzorniku.

"Postoje osnove sumnje da je uhićenik, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava, koja društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Ujedno, postoje osnove sumnje da je uhićeniku u tome pomagao drugoprijavljeni, na način da je pronalazio odgovorne osobe raznih trgovačkih društava i s njima dogovarao da trgovačkom društvu  uhićenika izdaju račune za neobavljene usluge. Nakon što bi plaćanje bilo izvršeno, po nalogu drugoprijavljenog, odgovorne osobe tih društava podizale bi novčana sredstva i predavale mu ih, a drugoprijavljeni ih je predavao uhićeniku", piše u priopćenju koje je objavio MUP na svojim internetskim stranicama.

  • Autor: Ivana Galešić
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.