UHIĆEN KRVNIK: Pogubio 120 civila u Prijedoru 1992. godine

08.01.2018. 13:46:51

Njemačke vlasti uhitile su bosanskog Srbina osumnjičenog za zatočenje i pogubljenje 120 bošnjačkih civila u Prijedoru u ljeto 1992., priopćilo je u ponedjeljak državno odvjetništvo BiH. Na temelju raspisane tjeralice iz BiH njemački policajci uhitili su na području Muenchena Milorada Obradovića, osumnjičeog da je u srpnju 1992. sudjelovao u nezakonitom zarobljavanju oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti iz Prijedora koju su nakon toga zatočeni, strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe-Ljubija. Obradovića se tereti da je osobno iz strojnice ubio troje bošnjačkih civila na stadionu nogometnog kluba Rudara. Državno odvjetništvo navodi da su njemačka pravosudna tijela već pokrenula postupak ekstradicije i očekuju da će osumnjičeni uskoro biti predan vlastima BiH. Pravosudne institucije tragale su više mjeseci za osumnjičenim Obradovićem, a u sklopu istog predmeta jedan osumnjičenik nedavno je uhićen u Crnoj Gori.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.