Uhićen pripadnik Armije BiH osumnjičen za ratne zločine nad Abdićevcima

26.04.2015. 22:58:11

PRIPADNICI policijskih agencija uhitili su Huseina Isakovića, bivšeg pripadnika Armije BiH sumnjičenoga za ratne zločine na području Bužima nad zarobljenim pripadnicima srpskih i postrojbi odanih nekadašnjem čelniku Autonomne pokrajine zapadne Bosne Fikretu Abdiću. Budući je Isaković bio izvan BiH nedostupan vlastima na zahtjev Državnog odvjetništva BiH raspisana je policijska potraga, te je on uhićen čim je stupio na tlo BiH. Uhićene su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i Granične policije po nalogu Državnog odvjetništva BiH. Kako su priopćili iz Državnog odvjetništva BiH Isaković je uhićen na graničnom prijelazu Maljevac prilikom ulaska iz Hrvatske u BiH. Isaković je pod istragom i tereti se da je kao pripadnik Vojne policije bošnjačke Armije BiH zajedno s drugim osumnjičenima sudjelovao u ratnom zločinu počinjenom u bivšem hotelu “Radoč” u Bužimu koji je služio kao zatvor. U ovom zatvoru ubijeno je osam zarobljenih pripadnika vojske bosanskih Srba, jedan zarobljeni pripadnik narodne odbrane samozvane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna i tri civila njihova simpatizera. Po navodima iz Državnog odvjetništva u tome zatvoru nezakonito su držani civili i ratni zarobljenici koji su bili izloženi mučenjima, silovanjima i nečovječnom postupanju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.