Uhićen treći osumnjičenik za terorističke napade u Bruxellesu

23.03.2016. 12:04:40

RTL je objavio da su Laachraouija uhitili specijalci. Uhićen je Najim Laachraoui Otkrivaju se nove informacije o jučerašnjim napadima u Bruxellesu u kojima je, prema tvrdnji ministrice zdravlja, poginula 31 osoba. Belgijska televizija RTBF identificirala je braću Khalida i Ibrahima el-Bakraouija kao neke od napadača, a navodno je uhićen treći napadač, Najim Laachraoui, koji je bio u bijegu. Islamska država službeno je preuzela odgovornost za napade. Podaci o stradalima variraju. Prema podacima iz ureda belgijske ministrice zdravlja Maggie De Block poginula je 31 osoba (ranjenih je oko 250), Reuters navodi da je poginulih najmanje 30, a brojni mediji javljaju o 34 poginulih. RTL je objavio da su Laachraouija uhitili specijalci. Uhićen je Najim Laachraoui, treći osumnjičenik za napade, objavile su belgijske novine DH, prenosi RT. Laachraoui je uhićen u dijelu Bruxellesa Anderlecht. Belgijska radio-televizija sada javlja da je jedan od braće el-Bakraoui osumnjičen za napad u Maelbeeku, a ne zračnoj luci, kako su prethodno javljali. RTBF dakle sada tvrdi da je Ibrahim izveo napad u zračnoj luci, a Khalid u metrou, prenosi Večernji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.