UHIĆENA DVA SRPSKA PARAVOJNIKA: Sumnja se da su ubili 22 bošnjačka civila

10.12.2021. 09:37:00

Iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu potvrđeno je kako se uhićena dvojica bivših pripadnika paravojnih postrojbi bosanskih Srba, koje se sumnjiči za ratni zločin počinjen u lipnju 1992. godine počinjen u selu Lješevo kod Ilijaša, BiH.

Ubojstvo najmanje 22 Bošnjaka

Pripadnici srpskih postrojbi tada su ubili najmanje 22 bošnjačka civila, među kojima je bilo žena i osoba starije životne dobi. Svi su zarobljeni i potom strijeljani, a sve žrtve bili su članovi tri obitelji.

Općina Ilijaš bila je jednom od meta kampanje masovnih etničkih progona koju su odmah na početku rata u BiH proveli pripadnici vojske i policije bosanskih Srba. Uz sudjelovanje četnika pod zapovjedništvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja tada je ubijeno najmanje 200 osoba nesrpske nacionalnosti, a posmrtni ostaci njih pedesetak nikada nisu pronađeni. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: sipa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.