Uhićeni otac i majka ubijenog Davida Dragičevića

25.12.2018. 12:50:10

Davor Dragičević i Suzana Radanović roditelji su Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. ožujka, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Članovi njegove obitelji tvrde da je on ubijen i da MUP i pravosuđe pokušavaju prikriti tragove tog zločina. Davor Dragičević uhićen je jutros, a nakon njega uhićeno je još nekoliko članova okupljenih oko grupe Pravda za Davida među kojima je i Davidova majka Suzana Radanović Uz njih dvoje privedeno je još nekoliko članova skupine “Pravda za Davida” koja je nastala kako bi se na vlasti izvršio pritisak da istraže Davidovo ubojstvo a u međuvremenu se pretvorila u svojevrsni pokret otpora vladavini Milorada Dodika. Iz MUP-a Republike Srpske u BiH izdali su kratko priopćenje u kojemu su naveli da su Davor Dragičević i ostali privedeni u sklopu istrage koja se vodi po prijavi zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti. Dragičeviću policajci navodno nisu uspjeli uručiti poziv za saslušanje pa su ga zato priveli.

Istraga se odnosi na tvrdnje članova obitelji pokojnog mladića kako iza njegova ubojstva stoje najviši dužnosnici MUP-a predvođeni ministrom Draganom Lukačem. Iz skupine “Pravda za Davida” ranije su najavili da će istrajati na njihovoj odgovornosti odnosno kako će platiti svi oni koji stoje iza Davidova ubojstva i prikrivanja nalogodavaca i izvršitelja. Lukač i ostali policijski dužnosnici to su protumačili kao prijetnje osobnoj sigurnosti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.