Uhićenje dr.Babića dokaz je slabosti Vlade

02.02.2014. 14:38:38

Rajko Ostojić kapitulirao

 Nakon tromjesečne dosljedne borbe putem štrajka u koji su stupili liječnici odlučivši na taj način ukazati na nepremostive teškoće rada u zdravstvu, ministar zdravstva Ostojić nije uspio naći frizirani model koji bi sličio na rješenje te je posegnuo za uhićenjima svojih oportunenata čime se dokazalo kako je aktualna Vlada slaba i pred raspuštanjem.

Posezanje za uhićivanjem svojih protivnika je posljednji čin nemoćnika na vlasti, kada iscrpe sve obmane i načine zavlačenja a ne rješavanja problema nemaju što drugo učiniti nego uhititi i strpati u zatvor osobu koja im mjesecima argumentirano prkosi u borbi za ispravan cilj. I to je Rajko Ostojić učinio – poučen načinom na koji je njegov kolega prezimenjak strpao u zatvorsku ludnicu Marka Franciškovića, ministar zdravstva 'riješio se' upornog dr.Ivice Babića, Predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata.

 Upućenima u način ophodnje i rada ministra Rajka Ostojića je jasno kako ovaj ministar ni u mislima nema dobrobit pacijenata na 'meniju' već sve što čini radi direktno protiv ljudskih i prava pacijenata i liječnika. Jasno mu je i tijekom studenog dr.Ivica Babić u emisiji na Hrvatskom Radiju rekao „kako ga ne smatra niti kolegom niti liječnikom“ te mu na taj način i javno pokazao nepoštovanje što uglađenom dr.Ostojiću nikako ne odgovara. Iscrpljenih komunikativnih mogućnosti, Rajko se Ostojić primio režimskih načina 'rješavanja' postojećih problema te dao privesti protivnika. Obzirom na optužbu pod kojom je priveden i zadržan u pritvoru, svi pravi branitelji bi se trebali poveseliti jer je privođenje dr.Babića i poruka javnosti kako će uslijediti uhićenja svih osoba koje su ostvarile braniteljski status zahvaljujući lažnoj dokumentaciji! Naravno kako tome ovdje nije slučaj i kako će ostalih nekoliko desetaka tisuća lažnih branitelja i dalje nesmetano živjeti na grbači poreznih obveznika. Pitanje koje je sasvim izvjesno, ipak, jest – koliko dugo? Isto pitanje postavlja se i nad ministraturom Rajka Ostojića i cijelog, uostalom, kabineta aktualne Vlade jer je upravo uhićenje dr.Babića pokazalo opasnost sustava u kojem živimo. Kako misli gosp. Zeljko iz Udruge za unapređenje pravosuđa u Republici Hrvatskoj Juris Protecta; „Opasno je živjeti u državi u kojoj se i pomišlja na zlouporabu represivnog državnog aparata u političke svrhe. Uistinu se nadamo kako se u ovom predmetu radi samo o nepravomoćnoj privremenoj sudskoj odluci koja će biti ukinuta“. Ne bude li tako, pred ministrom Matićem je velik posao jer će pod pritiskom javnosti biti primoran izvršiti reviziju svih braniteljskih statusa i objaviti nov, točan registar branitelja kako bi ministar Ranko Ostojić znao točan popis imena koja mora dati privesti poput dr.Ivice Babića.  Dakle, zahvaljujući Rajku Ostojiću i njegovoj potpunoj nemoći pred argumentiranom strukom kojom ministrira, u 'mat' poziciji našli su se svi njegovi kolege, prvenstveno ministar unutarnjih poslova Ostojić te ministar branitelja Matić što je uistinu rijetko viđen autogol. Naredni će dani, tako, pokazati hoće li ministar zdravstva indirektno 'izliječiti' braniteljsku scenu prepunu nezakonitih mirovina i lažnih branitelja ili će, ipak, ozdraviti zdravstvo – svojom ostavkom.

Za PDN:

Iva Anzulović

 

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.