Ujedinjeni branitelji Vladi uputili ultimatum: 'Dosta je, skidajte ploče u Vukovaru!'

09.10.2013. 19:31:06

1_51fa3ad4e6a2a

Stožer naglašava da problem ćirilice u Vukovaru nije uopće primaran, te da je to samo okidač za opće zajedništvo i odlučnost svih hrvatskih branitelja da mijenjaju opće stanje. Naglašava i da je danas pitanje OPSTOJNOSTI hrvatske države i da je stanje teže nego što je bilo 1990. g.

"Ili će te poskidati ćirilićne ploče po Vukovaru ili..."

Rečeno je u Zagrebu na, za javnost nepoznatoj lokaciji, gdje je održan sastanak svih najvažnijih predstavnika hrvatske braniteljske populacije na čelu s Tomislavom Josićem, predsjednikom Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Bili su nazočni brojni ratnici i zapovjednici HV i HVO, umirovljeni generali HV i HVO, Generalskog zbora, specijalne policije i gardijskih brigada iz cijele države.

- Više nije riječ o vukovarskom Stožeru. Sada je tu KOT (koordinacijski operativni tim) koji je na sastanku odlučio definirati priču oko ćirilice u Vukovaru. Vlada diktira kaos, tko to nije do sada shvatio, bilo mu je jasnije kada je vidio da su za policajca koji je trebao čuvati ploče u Vukovaru postavili dijete ubijenog branitelja. Svjesno su ga, dakle, odabrali znajući da će on reagirati strasno i buntovno. To je Vladin trik i zbog toga smo odlučili biti jasni, pa smo im uputili ultimatum: Ili nas primajte na razgovor da se oko toga nađe rješenje, ili smjesta skidajte ćirilične ploče - kažu iz Stožera.

Stožer naglašava da problem ćirilice u Vukovaru nije uopće primaran, te da je to samo okidač za opće zajedništvo i odlučnost svih hrvatskih branitelja da mijenjaju opće stanje. Naglašava i da je danas pitanje OPSTOJNOSTI hrvatske države i da je stanje teže nego što je bilo 1990.g.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.