Uklonit će spomenik atentatoru S. Radića: 'Produbljuju se podjele'

14.07.2017. 18:20:13

Nadležni državni organi će poduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti u pravcu uklanjanja spomen obilježja
Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova poslijepodne je objavilo kako osuđuje otkrivanje spomen obilježja Puniši Račiću te da će ga ukloniti.
Ovaj retrogradan individualan čin kojim se veliča lik i djelo atentatora na kralja Nikolu i ubojice hrvatskih poslanika u tadašnjoj Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije realiziran je bez znanja Vlade i državnih organa Crne Gore. Nadležni državni organi će poduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti u pravcu uklanjanja spomen obilježja, kojim se vrijeđaju ne samo najdublji osjećaji hrvatskog naroda i države, već se nastoje produbiti političke podjele u Crnoj Gori", navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.