Ukrajinka (18) izbjegla u Njemačku, silovali je migranti iz Tunisa i Nigerije

16.03.2022. 09:47:00

Njemačka policija je uhitila dvojicu migranata za koje se navodi da su početkom ožujka u Düsseldorfu silovali Ukrajinku (18) koja je izbjegla u Njemačku. 

Glasnogovornica policije nije željela komentirati boravišni status i eventualnu kaznenu evidenciju dvojice osumnjičenih. Navodi se da su muškarci i 18-godišnja Ukrajinka u vrijeme zločina bili na brodu hotela “Oscar Wilde” u Düsseldorfu, na kojem je osim uobičajenih gostiju bilo smješteno i 25 ukrajinskih izbjeglica. Tu su jednu za drugom napadali žene. Ukrajinka je navodno u međuvremenu otputovala u Poljsku jer se u Njemačkoj ne osjeća sigurno. 

Savezni sindikat policije: Samo će oštre kazne i deportacije pomoći

Čelnik saveznog sindikata policije Heiko Teggatz apelirao je na političare da učine sve kako bi se takvi slučajevi u budućnosti spriječili. “Teška i brza kazna praćena deportacijom jedini je jezik koji takvi počinitelji razumiju”, rekao je za list Bild.

“Krijumčarenje, trgovina ljudima i promicanje prostitucije dio su geografije kriminala. Ako se ovim područjima kriminala odlučno ne suprotstavimo pri ulasku u Europu i Njemačku, kriminalne bande će besramno iskorištavati nevolje ljudi iz Ukrajine.” Mlade žene su u fokusu ovih kriminalaca.

Potpredsjednica sindikalne parlamentarne skupine Andrea Lindholz (CSU) pozvala je policijska tijela da ubuduće osiguraju zaštitu ukrajinskih žena s kontrolama u smještaju izbjeglica. “Slučaj Düsseldorf nas obvezuje da odmah djelujemo.” 

Postotak stranih seksualnih prijestupnika raste

Nije prvi put da su migranti identificirani kao seksualni prijestupnici. U veljači je policija u Zapadnoj Pomeraniji uhitila tražitelja azila iz Afganistana za kojeg se navodi da je silovao jedanaestogodišnju djevojčicu. U kolovozu je imigrant iz Gvineje navodno zlostavljao mladu ženu u Kölnu, prenosi jungefreiheit.de.

Udio osumnjičenih stranaca u seksualnim prijestupima značajno je porastao posljednjih godina. Porastao je s 35 posto na 42,44 posto za silovanja između 2000. i 2020., prema odgovoru savezne vlade na upit parlamentarne skupine AfD-a. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Stjepko Vladić, FOTO: EPA/SEBASTIAN KAHNERT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.