UMIROVLJEN PRIJE SAMO ŠEST MJESECI, SADA ULAZI NA VELIKA VRATA

02.11.2016. 09:07:36

IZNENAĐENJE U VOJNIM KRUGOVIMA UMIROVLJEN PRIJE SAMO ŠEST MJESECI, SADA ULAZI NA VELIKA VRATA Veliki povratak najobrazovanijeg hrvatskog časnika Bivšeg zapovjednika kopnenih snaga u mirovinu je lani poslao načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov Šest mjeseci nakon što je umirovljen, Dragutin Repinc na velika se vrata vraća u vojni sustav. Ministar obrane Damir Krstičević imenovao je Repinca svojim posebnim savjetnikom za obranu. Ovo Krstičevićevo rješenje iznenađujuće je odjeknulo u MORH-u i Oružanim snagama. Mnogima je drago da je novi ministar na neki način rehabilitirao vjerojatno najobrazovanijeg hrvatskog časnika, kojeg je sadašnji načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov umirovio samo mjesec dana nakon što je stupio na dužnost. Naši sugovornici tvrde kako generalu Šundovu sigurno nije najbolje sjelo ovo ministrovo kadrovsko rješenje. Repinc je umirovljen s pozicije zamjenika načelnika Glavnog stožera. Iako je na oproštaju general Šundov ustvrdio kako je “general Repinc bio intelektualna snaga Glavnog stožera i kako će im nedostajati, ne samo njegov stručni savjet, nego i njegova smirenost i stabilnost koja odlikuje ljude sigurne u svoja znanja i sposobnosti”, naši sugovornici tvrde kako je načelnik jedva dočekao da se riješi Repinca. A sada će upravo Repinc biti taj koji će na neki način kontrolirati Šundova i ministra upozoravati na njegove eventualne propuste. Osim Repinca, Krstičević svoj kabinet pojačava i kadrovima iz gospodarstva. Naime, na mjesto provedbenog časnika bit će imenovan dosadašnji predsjednik Uprave tvrtke DOK-ING Gordan Kolak. On bi, prema svemu sudeći, trebao biti ministrova desna ruka. Kolak je Krstičeviću bio provedbeni časnik u vrijeme dok je ovaj bio zamjenik načelnika Glavnog stožera. Jedno kraće vrijeme Kolak je bio šef kabineta Berislavu Rončeviću u Ministarstvu obrane. Prema neslužbenim informacijama, u Ministarstvu obrane bit će dva državna tajnika. Državni tajnik za obrambenu politiku i proračun bit će sadašnji pomoćnik ministra Nikola Brzica, a ime drugog državnog tajnika zaduženog za resurse još nije poznato.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.