Umirovljeni hrvatski branitelj poginuo u požaru u svom domu

12.02.2015. 10:06:45

Policajci PU Vukovarsko-srijemske i dalje istražuju uzrok izbijanja požara SLAKOVCI – Marinko Krajina (48), hrvatski branitelj, smrtno je stradao u požaru koji je u potkrovlju roditeljske kuće u selu Slakovci nedaleko od Vinkovaca izbio prošle noći oko 22 sata. Intervenirali su vatrogasci, u pomoć dotrčali susjedi, no nesretnom Marinku više se nije moglo pomoći. Kada je bio izvučen iz gorućeg potkrovlja punog dima, opečenog lica, ruku i prsa, više nije davao znakove života. Prema podacima PU vukovarsko-srijemske nakon jučer ujutro obavljenog očevida, uzrok požara u kući u Ulici braće Radića 58 je „toplinska energija“. Međutim, još se utvrđuje o čemu se točno radilo jer su kao krivci isključeni i dimnjak i električne instalacije. 165901 – Shrvani smo svi u obitelji, ne znamo što je dovelo do nesreće koja nas je snašla, a našeg Marinka više nema – suznih očiju, još u stanju šoka, govori otac stradalog muškarca, 74-godišnji Stipe. Kaže da je njegov sin cijeli taj dan izbivao iz kuće, rekavši da ima nekog posla u selu i da ga ne čekaju s ručkom. Vratio se oko 20 sati. “Mahnuo nam je na pozdrav i otišao gore, u potkrovlje, gdje su njegove sobe. Gledao sam televiziju u dnevnom boravku i negdje oko 22 sata osjetim peku me oči, skinem naočale, a ono puna soba dima. Kamin je još gorio, ali sve je bilo u redu. I supruga Anđa u drugoj je sobi osjetila dim. Otvorio sam tada vrata na stepeništu prema gore, suknuo je dim, baš ništa se nije moglo vidjeti. Dozivao sam sina, nije se javljao…” – opisuje otac Stipe strašne trenutke. Nazvali su 112, došli su vatrogasci iz Slakovaca i JVP Vinkovci. 165904 - Sve je gorjelo u potkrovlju. Vatrogasci su sina našli gore. Borio se, no plamen ga je opekao, bio je uz balkonska vrata, mislim da je pokušao izaći – govori otac. Nagađa da je toga dana u selu možda malo i popio, kaže i da je puno pušio, a upravo su cigareta ili neugašeni opušak mogući uzrok kobnog požara, kako pretpostavljaju i u PU u Vinkovcima. – Dobar je bio, volio je malo otići do sela u društvo, ali radio je kad god treba po dvorištu i u vrtu. Da umrem od tuge, ništa drugo – kazuje shrvani otac. Supruga Stipe Krajine, 11 godina mlađa Anđa, Marinkova je maćeha, bolesna je i tragedija ju je teško pogodila. – Najednom smo oko 22 sata suprug i ja osjetili dim u prizemlju, a kad smo krenuli gore, sukljalo je. Ništa nismo mogli – kaže. U šoku su i susjedi i seljani Slakovaca.
SUSJEDI GA POKUŠALI REANIMIRATI
Mnogi su nesretnom Slakovčaninu pritrčali u pomoć. – Vatrogasci su iznijeli tijelo stradalog susjeda iz tog užasnog dima. Sami smo mu mi susjedi pokušali pomoći, reanimirati ga, masirali smo mu srce i davali umjetno disanje, ali nije bilo pomoći. Lice mu je bilo opečeno, ruke… – govori 55-godišnji susjed Ivo Kelava. – Strašna je to nesreća pogodila te fine, mirne ljude. Eto, u toj nesreći, sreća je da su roditelji prošli bez ozljeda – govori susjed.
PROŠAO SLAVONSKA RATIŠTA
Marinko je bio jedno od četvero djece koje je otac Stipe imao sa suprugom koja je preminula prije 13 godina. - Prošao je 90-ih sva slavonska ratišta - kazuje otac Stipe. Ženio se Marinko nije. Ostali su i bez njegovih slika jer sve je izgorjelo. Ormari, krevet, TV aparat, strop, sve je crno i nagorjelo. “Puno je pušio, možda je od cigarete to zlo i bilo, ali ne mogu ja to znati”, dodaje otac.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.