Umirovljeni pripadnici HVO-a najavili tužbe

05.09.2013. 16:57:38

Predstavnici Zajednice županijskih udruga umirovljenih pripadnika HVO-a razgovarali su 4. rujna u Širokome Brijegu s predstavncima Udruge umirovljenika HVO-a Zapadnohercegovačke županije o novim rješenjima koje Federalni zavod MIO ovih dana šalje braniteljima Domovinskoga rata, sukladno Zakonu o povoljnom umirovljenju.

"Uz neprihvatljivo smanjenje mirovina umirovljenim pripadnicima HVO-a za 30 do 60 posto, Federalni zavod MIO dostavlja i privremena rješenja svim korisnicima prava kojima sukladno Članku 3. spomenutog zakona preračunava novi iznos mirovine.

Ovo izdavanje prvremenih rješenja suprotno je Članku 11. Zakona.

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja iz Domovinskoga rata nastavlja sa svojim paklenim planom uništenja sudionika Domovinskoga rata jer, po nama dostupnim informacijama, to isto ministarstvo nije Zavodu MIO dostavilo tzv. FMB 1 obrasce kako bi Zavod imao informaciju da je korisnik uredno prošao reviziju i u tom slučaju Zavod bi izdao konačno rješenje za te korisnike.

Isto tako, Ministarstrvo je Zavodu MIO dostavilo samo obrasce FMB 2 i naložilo da se ovi korisnici izvedu iz prava. Dakle, važno je samo korisnike izvesti iz prava, a ono što ide u prilog korisnicima nije izvršeno.

Stoga, tražimo da se o tome hitno očituju Ministarsto rada i socijalne politike, Ministarsto za pitanja branitelja i Federalni zavod MIO.

Na sastanku u Širokome Brijegu zaključeno je da nakon dobivanja rješenja i prve mirovine treba u zakonskome roku podnijeti žalbu, a potom i tužbu kod mjerodavnih sudova.

Kako bi se olakšalo snalaženje oko žalbi ili tužbi, mole se svi oni koji dobiju rješenje da se obrate u svoju županijsku udrugu umirovljenika, gdje će dobiti sve potrebne informacije, stoji u priopćenju iz Zajednice županijskih udruga umirovljenih pripadnika HVO-a.

M.J.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.