Uništili računala kako bi zaustavili širenje Snowdenovih informacija

20.08.2013. 08:55:11

Urednik Guardiana Alan Rusbridger jučer je izjavio kako su mu obavještajci Vladinog ureda za komunikacije naredili da preda sve povjerljive dokumente ili će u suprotnom uništiti hard diskove.

Britanske vlasti pretresle su urede novina Guardian u Londonu kako bi uništili hard diskove i time zaustavili daljnje širenje informacija bivšeg obavještajca Edwarda Snowdena, javlja RT. Urednik Guardiana Alan Rusbridger jučer je izjavio kako su mu obavještajci Vladinog ureda za komunikacije naredili da preda sve povjerljive dokumente ili će u suprotnom uništiti hard diskove. Rusbridger tvrdi da su računala koja sadrže povjerljive informacije koje je otkrio Snowden uništena u jednom od podruma zgrade u kojima se nalazi redakcija. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.