UPOZORENJE ODVJETNIKA: Suočavamo se s novim valom migranata - na granici nam treba vojska

18.10.2019. 15:30:00

"Hrvatska policija radi sjajan posao, ali to nije dovoljno za zaštitu granice", rekao je zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović na tiskovnoj konferenciji parlamenta, upozorivši da se "tisuće i tisuće muškaraca migranata" nalaze na krajnjem sjeverozapadu BiH, uz hrvatsku granicu ,

Službeno se radi o oko šest tisuća migranata u Unsko-sanskom kantonu, rekao je Zekanović, dodavši da bi migrantska kriza mogla "eksplodirati" s obzirom na to da je nekoliko milijuna migranata u Turskoj, krenuvši u ratnu kampanju na sjeveru Sirije.

Zbog svega toga, iako je nevin u svemu, Zekanović je uvjeren da će Hrvatska na kraju imati najviše problema.

Situaciju s Kurdima mogao bi pokrenuti novi izbjeglički val, smatra Pero Kovačević iz Hrvatske suverene, jer uz trenutnu rutu, uz sadašnjih 90.000, moglo se naći još 100.000 migranata.

Procijenio je da ne postoje druge mogućnosti osim da vojsku upozorimo.

Ne postoji druga opcija, jedino je rješenje staviti vojsku u potpuno stanje spremnosti, ocijenio je.

Hrvatska, uključujući šefove država i vlada, mora učiniti sve što može kako bi zaštitila vitalne nacionalne interese, rekao je Željko Sačić iz suverena Hrvatske.

Ako ovih dana ne budu postignuta ključna pitanja u diplomaciji i na terenu, tvrdi on, na granici s BiH i Srbijom bit ćemo pretrpani i pretvoreni u veliko žarište.

Sačić je pohvalio migracijsku politiku mađarskog premijera Viktora Orbana i rekao da je i nama "potreban hrvatski Orban".

Izvor: Total.info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.