Ured predsjednice ispričao se bivšim državnim dužnosnicima zbog nepozivanja na svečanost

08.04.2019. 19:04:46

U povodu otvorenog pisma koji su bivši predsjednici države, Sabora i Vlade - Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader - poslali državnom vrhu jer ih nisu pozvali na svečanost u povodu 10. obljetnice primanja Hrvatske u NATO, oglasio se i Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. U priopćenju Ured predsjednice navodi da nisu organizirali svečanost, ali prihvaćaju prigovor bivših čelnika. Zbog učinjenog propusta iskreno su se ispričali bivšim dužnosnicima koji nisu pozvani na svečanost. Priopćenje Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti: "Ured Predsjednice Republike nije bio neposredni organizator svečanosti, niti je slao pozivnice, međutim prihvaća prigovor. Kao važni dionici procesa pristupanja Hrvatske NATO savezu potpisnici pisma trebali su biti pozvani na spomenutu svečanost. Učinjen je propust, zbog čega Ured Predsjednice Republike Hrvatske, kao dionik obilježavanja spomenute obljetnice, upućuje iskrenu ispriku."

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.