Usidreni u Alžiru: 'Zadnjih 10 dana smo na špagetama'

09.08.2013. 21:02:11

U vrlo teškoj situaciji nalazi se 11 članova posade broda 'Istra, među kojima i Hrvati, koji su usidreni već treći tjedan u alžirskoj luci. Brod, u vlasništvu slovenske kompanije iz Kopra, ostao je bez goriva i novca. Dozvolu za plovidbu imaju, ali na kopno se ne smiju iskrcati. Brodovlasnik priznaje financijske probleme. Oni tvrde da im se više ni ne javlja. 'Zadnjih 10 dana smo bili na špagetama i riži. Sad nemamo ni to više, samo imamo vodu i kruh', rekao je Petar Perović, član posade. 'Imam obavezu da šutim dok se stvar ne riješi. Ne smijem biti bijesan, jer ovdje radim što najbolje mogu', rekao je Zvonimir Adrijanić, zapovjednik broda 'Istra'. 'Nažalost, s njegovim brodovima imamo dugogodišnje probleme, posebno s načinom plaćanja posade, koji je uvijek bio u zakašnjenju', rekao je Predrag Brazzoduro iz Sindikata pomoraca Hrvatske. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.