Uskok češlja Peru Ćorića, istragom obuhvaćena i Ruža Tomašić: Reketarenje, lažiranja i krivotvorenja isprava stigli na naplatu? (FOTO)

07.11.2014. 08:49:39

Prije nekoliko mjeseci Uskok je protiv Pere Ćorića glavnog tajnika stranke zaprimio kaznenu prijavu zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti, čime je počinjena materijalna šteta veća od milijun kuna, a istragom bi mogla biti obuhvaćena bivša predsjednica stranke Ruža Tomašić. Nakon što je stranku napustila šefica Ruža Tomašić, ako je suditi po sve većem broju istupa Hrvatska stranka prava dr. A. Starčević na korak je do raspada. Predsjednik Glavnog stana Denis Bevanda najavio je da raspušta to najviše stranačko tijelo, a za njim ostavku su dali članovi Predsjedništva HSP AS Mihovil Stanišić, Josip Pavić, Nikica Penđer, Sandra Vetma, Veljko Novak  i Tamara Kalistović. Prema pisanju maxportala prije nekoliko mjeseci Uskok je protiv Pere Ćorića glavnog tajnika stranke zaprimio kaznenu prijavu zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti, čime je počinjena materijalna šteta veća od milijun kuna, a istragom bi mogla biti obuhvaćena bivša predsjednica stranke Ruža Tomašić. U ovoj priči zanimljivo je spomenuti kako je nedavno velikom broju redakcija proslijeđen e-mail u kojem se spominje upravo Ćorićevo ime. Dostavljena je u njemu pravomoćna presuda u kojoj se podsjeća da je Ćorić kažnjem uvjetnom kaznom za krivotvorenje isprava, a uz to je priložen i dokument koji istom svjedoči. Na mjestu glavnog tajnika HSP AS Ćorić nastavlja s krivotvorenjem izvješća sa sjednice Časnog suda, navedeno je u spomenutoj poruci u kojoj se proziva šeficu stranke tvrdeći da je upravo ona članove izbacivala po slobodnom odabiru. Tu optužbe na račun Ćorića ne staju pa su medijima dostavljeni dokumenti o svojevrsnom reketu te izvlačenju novca s računa Teniskog kluba Šarengrad bez evidencije utroška novca i pravdanja istoga. Iz bankovnog izvatka vidljivo je da je imenom i prezimenom Pero Ćorić s računa teniskog kluba podigao skoro sto tisuća kuna u periodu 2012.-2013. godine. Sredstva su dizana putem zamolbi za donacije istom klubu, koje su bile osobno od strane Ćorića predane raznim institucijama i firmama, objašnjeno je u poruci. Navode iz nje svojedobno je komentirao i Ćorić tvrdeći da o tome ne želi govoriti jer sličnih prijetnji e-mailovima već je imao. "Ja danima dobivam kojekakve mailove, ali neka institucije rade svoj posao", pozvao je tada pravaš citirajući kultnu Bandićevu. No, nakon posljednjih saznanja o glavnom tajniku stranke pred raspadom valja se zapitati jesu li institucije uistinu počele raditi svoj posao te jesu li dokumenti koje među ostalima posjeduje i naš portal pokretač još jedne ozbiljne akcije? Capture-1 Capture-2 Capture-3 Capture-4
  • Autor: Iva Međugorac/ Dnevno.hr
  • Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.