USKOK ODBACIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV PLENKOVIĆA I VLADE

10.05.2017. 14:40:39

Nakon što su politička stranka Slobodna Hrvatska, te više fizičkih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli identične kaznene prijave protiv Andreja Plenkovića i nekoliko članova Vlade RH zbog trgovine utjecajem, USKOK je danas odbacio prijavu kao neosnovanu. - U prijavama se navodi da bi predmetna kaznena djela bila počinjena potpisom dokumenta objavljenog na Facebook profilu saborskog zastupnika Željka Glasnovića, a kojim dokumentom je Željko Glasnović, da bi podržao Vladu Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru, od Vlade Republike Hrvatske tražio što žurnije rješavanje nekoliko točaka koje su navedene u tom dokumentu, navodi se u priopćenju Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. - Nakon razmatranja sadržaja podnijetih kaznenih prijava, a obzirom na bitna obilježja prijavljenih kaznenih djela, te objektivne okolnosti spornog događaja, utvrđeno je da u postupanju imenovanih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela, stoji u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.