USKOK podignuo optužnicu protiv Božidara Kalmete!

05.06.2015. 10:49:14

Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na primanje mita te pomaganja u primanju mita USKOK je podignuo optužnicu protiv zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete.  Nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuta je optužnica protiv njega i još 12 hrvatskih državljana:  Z. L. (1963.), M. M. (1968.), J. S. (1972.), S. B. (1962.), I . P. (1966.), D. K. (1952.), I. B. (1953.), M. B. (1959.), S. V. (1967.), J. P. (1962.), M. L. (1967.), P. P. (1956.) zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na primanje mita te pomaganja u primanju mita. Kalmetu se zajedno s ostalim osumnjičenima tereti za izvlačenje novca iz HAC-a. Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u trenutku našeg poziva nije znao za podizanje optužnice protiv njega. - Ne znam, ne znam, nisam vidio, moram pogledati pa ću vam se javiti, rekao nam je Kalmeta. Drugookrivljeni Zdravko Livaković, bivši državni tajnik u Kalmetinom ministarstvu nije želio komentirati optužnicu. - Čuo sam za optužnicu. Ne znam, koji sam okrivljeni, ne čitam stranicu USKOK-a i nemam komentara, rekao nam je Zdravko Livaković. Uskoro opširnije...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.