‘USKORO ĆEMO REAGIRATI!’ Pupovac otkrio čime se trenutačno bavi, napravit će sve da pronađe grešku u popisu stanovništva: ‘Samo gledamo je li bilo pritisaka’

26.09.2022. 16:08:00

Predsjednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je u ponedjeljak da će SNV reagirati na popis stanovništva prema kojem je broj Srba u Vukovaru pao ispod 30 posto nakon što naprave analizu i vide je li sve bilo u skladu sa propisima.

“Nakon što napravimo analizu, nakon što vidimo pojavljuju li se i koliko slučajevi koji upućuju na moguće nepravilnosti koje smo do sada vidjeli, tada ćemo reagirati. Za sada taj posao još nije gotov, ali uskoro će biti”, rekao je Pupovac u izjavi za medije nakon komemorativnog skupa u selu Glušci u organizaciji SNV-a.

Dodao je da nisu imali procjene oko broja Srba koji žive u Vukovaru te kako samo gledaju jesu li stvari provedene u skladu s pravilima i je li popis proveden bez pritisaka i negativne kampanje.

‘Razlika je poprilična’

“Ono što nas brine je to da su neki ljudi imali cilj i misiju da taj broj Srba mora biti ispod onog postotka koji je bio prije 10 godina”, istaknuo je on i potvrdno odgovorio na pitanje jesu li imali kakve dojave vezano za neke nepravilnosti te istaknuo da nisu jedini koji vide da u ovom popisu ima mjesta koja su nepouzdana.

Pupovac je naveo kako ih na jednom mjestu brine da se netko hvali da je kontrolirao popis, a na drugom podaci koje posjeduju lokalni čelnici kao što je, naprimjer, u Zmijavcima za broj vjernika katoličke vjere.

“Tako i u jednom i u drugom mjestu, u jednoj drugoj manjoj općini kao što su Zmijavci načelnik zna koliko ima pripadnika srpske zajednice, a koliko ih je popisano. Razlika je poprilična”, istaknuo je on. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.