Usmrtila studenticu na 'zebri': Pijana vozačica štrajkala glađu

25.01.2019. 11:28:38

Naime, 7. studenog prošle godine nakon ručka počela je odbijati hranu, a kao razlog navela je nezadovoljstvo radom suda. Njezino je gladovanje trajalo 11 dana Ivani Teni Gotovac Soldić (39) produljen je pritvor na tri mjeseca. U zatvoru na Bilicama ostaje zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela. Protiv nje se vodi istraga zbog strašne prometne nesreće koja se dogodila 23. listopada 2018. godine u središtu Splita. U večernjim satima, oko 21,25 sati žena za volanom Audija A3 sedan splitskih registracija projurila je kroz križanje na Poljičkoj cesti, udarivši 19-godišnju Mariju Ćorić, studenticu iz Čapljine. Nesretna djevojka koja je prelazila pješački prijelaz dok je bilo zeleno svjetlo na semaforu, preminula je na mjestu nesreće, dok je Audi odjurio dalje niti ne usporivši. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Soldić je vrlo nezadovoljna radom pravosuđa i smatra da sud sporo radi zbog čega je u zatvoru čak štrajkala i glađu. Naime, 7. studenog prošle godine nakon ručka počela je odbijati hranu, a kao razlog navela je nezadovoljstvo radom suda. Njezino je gladovanje trajalo 11 dana. Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom od toga datuma se može izreći maksimalna kazna od 15 godina zatvora! Zbog toga je ovaj slučaj prešao iz nadležnosti općinskog tužiteljstva na ŽDO. Čisto pravna promjena je iznimno bitna iz jednog razloga – da je predmet Gotovac Soldić ostao kod općinskih tužitelja, danas bi osumnjičena po sili zakona morala izaći na slobodu. Pritvor joj se ne bi mogao produljiti na više od tri mjeseca, koliko je ona i provela iza rešetaka. S ada je taj rok šest mjeseci, a u tom periodu se očekuje podizanje optužnice. Izmjene ne utječu na Gotovac Soldić što se tiče sankcije. Pred sud će po “starom” KZ-u, što znači da može biti osuđena na zatvorsku kaznu od tri do 12 godina.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.