Usred Jadrana zapalio se turski tanker

22.06.2013. 10:06:41

Na turskom tankeru 'Nazo S', 40 nautičkih milja od Ancone i 55 nautičkih milja zapadno od Dugog otoka, izbio je požar, a posada je prekrcana na brod 'Anamaria', izvijestili su sinoć iz Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture RH. Turski tanker "Nazo S" plovio je iz Ravene prema Crnom moru u luku Galati, a večeras oko 18 sati iz još neutvrđenih razloga izbio je požar na nadgrađu broda. Na tankeru za ulja i kemikalije nema tereta, a u požaru je cijeli krmeni dio broda. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci poziv u pomoć zaprimila je oko 18,10 sati od zapovjednika turskog tankera. Plovilo, dužine 91 metara, nalazi se u talijanskoj zoni odgovornosti, oko 3 nautičke milje od linije razgraničenja područja traganja i spašavanja između Hrvatske i Italije. >> Obitelj nestalog pomorca moli hrvatsku državu za pomoć: Pomozite nam naći našeg Marija! Dvanaest članova posade odmah su prekrcani na brod "Anamaria" koji je plovio u blizini, te nema ozlijeđenih, ističu iz hrvatskog Ministarstva. Prema informacijama od MRCC Roma prema tankeru koji je u plamenu, upućena su dva tegljača s protupožarnim topovima i jedan patrolni brod koji su, prema procjeni, na poziciju stigli noćas oko 1 sat. O slučaju su obaviještene sve lučke kapetanije Republike Hrvatske i Obalna straža te su pozvani na pripravnost za slučaj potrebe, a u pripravnosti je i remorker "Pluton" Jadranskog pomorskog servisa. VTS Služba pute radara nadzire kretanje broda u plamenu, a MRCC Rijeka kontinuirano je u kontaktu s MRCC Roma radi ažuriranja podataka. MRCC Rijeka prikuplja podatke o stanju na tankeru, tehničkim detaljima, konstrukciji i količini pogonskog goriva na brodu. O navedenom se izvještavaju zapovjednik i članovi i Stožera za provedbu plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora za slučaj potrebe pomoći, navodi Josipa Perica, voditeljica Službe za odnose s javnošću Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.