USRED KRIZE HEP kupuje vozila vrijedna 120 milijuna kuna

26.06.2013. 11:25:23

Uprava Hrvatske elektroprivrede planira uskoro provesti veliku obnovu voznog parka koja uključuje kupnju novih vozila, prodaju rabljenih, ali i uvođenje modernog GPS fleet managment sustava praćenja vozila kako bi se smanjili nepotrebni troškovi, piše Jutarnji list. Plan obnove voznog parka HEP-a navodno je već pripremljen i još se čeka samo odluka o raspisivanju javnog natječaja. HEP planira kupiti 1.420 novih vozila. Riječ je o 1.000 osobnih automobila srednje i niže srednje klase, kombibuseva, dostavnih i terenskih vozila te 420 teretnih vozila s dizalicama, tovarnim sanducima i hidrauličnim platformama. Vozila bi se kupila po modelu ''full service leassinga''. Trošak kupnje tih vozila iznosit će oko 120 milijuna kuna Za prodaju je predviđeno 1.730 vozila HEP-a, također svih vrsta i kategorija. Budući da je riječ o starim vozilima, u HEP-u računaju da njihovom prodajom mogu zaraditi najviše osam milijuna kuna. Starost i dotrajalost vozila jedan je od glavnih razloga, tvrde u HEP-u, zbog kojeg se ide u obnovu voznog parka. Uprava HEP-a smatra kako kompanija danas ima previše vozila i to čak 25 posto više nego što je potrebno za redovito obavljanje posla. Nakon što provede obnovu i optimalizaciju voznog parka, Uprava HEP-a računa da će joj za normalno odvijanje poslovnih procesa biti dovoljno oko 2.180 vozila. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.