UUHBDR RH: Prosvjed protiv smjene dr. Vesne Bosanac

28.06.2013. 21:29:06

Poštovani,

            Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije, zgrožena je i oštro prosvjeduje protiv smjene dr. Vesne Bosanac s mjesta ravnateljice Vukovarske bolnice te isti čin, usto što duboko vrijeđa žrtvu Vukovara, poginulih branitelja, žrtvovanih i mučenih ranjenika, smatra sramotnim i pogrešnim.

Pozivamo odgovorne da promisle i odupru se niskom politikanstvu i političkim smjenama.

Dr. Vesna Bosanac simbol je nepokorenog Vukovara, ljudskosti i borbe za Vukovarsku bolnicu u najtežim uvjetima te je zadržala dostojanstvo i ljudskost, a nadasve profesionalnost i požrtvovnost za sve one o kojima je u ruševnoj bolnici, pod granatama nesebično brinula.

Ne samo zbog ratnih zasluga, dr. Vesna Bosanac je kvalitetom i profesionalnošću opravdavala mjesto ravnateljice zdravstvene ustanove koja i dan danas radi u najtežim i najdelikatnijim uvjetima u Republici Hrvatskoj i u tome je uspješna.

Smatramo sramotom Vlade i drugih državnih institucija što nisu pružale bolju pomoć i potporu da taj rad bude i uspješniji.

Stoga gospodo, u ime obitelji poginulih branitelja i svih žrtava Domovinskog rata, molimo i zahtjevamo da se ne gazi i ne omalovažava naša žrtva i ne obezvrijeđuju simboli i svetinje hrvatskog obrambenog rata.

Ništa ne opravdava ovakve političke smjene, samo pokazuje beskrupuloznost i bezočnost onih koji trenutno obnašaju funkcije vlasti.

Smjena dr. Vesne Bosanac nema političku cijenu i s tim se ne može i ne smije špekulirati.

Još jednom pozivamo da se nanesena nepravda ispravi, uz ispriku dr. Vesni Bosanac i njenom timu te da se u dobroj volji pomogne u rješavanju problema u kojima se i odgovornošću Vlade Republike Hrvatsk, našla Vukovarska bolnica.

 

 Uz poštovanje,

                                                                                 Za Udrugu udovica hrvatskih branitelja

                                                                                                   iz Domovinskog rata

                                                                                    Grada Zagreba i Zagrebačke županije

                                                                                         Rozalija Bartolić, predsjednica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.