UVDR 150 br HV: Odričemo pravo Josipu Klemmu da u naše ime 'pregovara' sa agresorom

05.10.2016. 15:37:36

Dana 05.10.2016. na sjednici predsjedništva udruge odlučeno je da veterni 150-te brigade ni u kojem obliku neće sudjelovati bilo kakvim „pregovorima“ sa agresorom , te odriču pravo bilo kome da u njihovo ime to čini . Obrazloženje Iz novinskih napisa saznali smo da je Josip Klemm izjavio da če se „razgovori održati samo se treba dogovoriti platforma za pregovore“ . Također je to prestavljeno kao inicijativa koja će pomoći u pronalasku nestalih osoba . Stav udruge je da RH ima svoje institucije koje su svojim djelovanjem i ovlastima dovoljne da se prisili Republika Srbija da prije ulaska u EU ispoštuje sve međunarodne dogovore kao i osigura dostavu podataka o nestalim osobama . U trenutku kada se u Republici Srbiji slavi četništvo , a u dosadašnjem javnom istupanju nije jasno iskazano kajanje i isprika za agresiju , nije utvrđena i isplačena ratna šteta RH , nije isplačena naknada logorašima i njihovim obiteljima , nije isplačena naknada civinim žrtvama , nisu otvoreni arhivi u kojima stoje podaci o ubijenim i nestalim , smatramo krajnje licemjernim da bilo tko iz naše populacije izvan institucija RH pregovara sa osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju RH i time im pridodaju legitimitet i važnost . Posebno naglašavamo da su u tijeku obilježavanja 25 godina od ustroja večeg dijela postrojbi u RH i da u tim obilježavanjima posebno mjesto zauzimaju obitelji naših poginulih suboraca , a za njih je razgovor sa agresorima koji su razarali hrvatsku i ubijali ravno veleizdaji . U Zagrebu, 05.10.2016. godine UDRUGA VETERANA DOMOVINSKOG RATA 150. BRIGADE HV Predsjednik Udruge Damir Loborec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.