UŽAS U ISTRI: Maloljetnici 13-godišnjeg Roma silovali, pržili upaljačem, tjerali da pije urin i sve to snimali

16.05.2019. 11:56:45

Sud u Puli utvrdio je da odgajatelj I.L., koji je te večeri bio u smjeni, nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa se zbog njegovog nesavjesnog postupanja dogodilo strašno zlostavljanje

Na Općinskom sudu u Puli na uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora osuđen je 62-godišnji I.L. iz Vodnjana, noćni odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli (na slici) jer se za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine dogodilo strašno maloljetničko zlostavljanje. Te noći su 15-godišnjak i 12-godišnjak ušli u sobu 13-godišnjeg štićenika doma, dječaka romske narodnosti, te ga brutalno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, piše Glas Istre.

Nesavjesno postupanje odgajatelja

Dvojica zlostavljača su tijekom svog okrutnog iživljavanja bez ikakvog povoda silovali 13-godišnjaka, tetovirali ga, tjerali da pije urin te ga palili upaljačem po stomaku, a sve su to snimali mobitelom. Grubo iživljavanje događalo se u vremenu od 22 do 2 sata u noći. Sud je utvrdio da odgajatelj I.L. koji je te večeri bio u smjeni nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa se zbog njegovog nesavjesnog postupanja dogodilo strašno zlostavljanje. Njemu je izrečena uvjetna kazna, a u zatvor neće ići ako u roku od godinu dana nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Državno odvjetništvo uložilo je žalbu na izrečenu nepravomoćnu presudu pa će o njoj odlučivati Županijski sud u Zagrebu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.