Užas u Varaždinu! Policajac seksualno zlostavljao dvoje djece, udaljen iz službe

30.10.2020. 08:30:00

Načelnik policijske uprave rješenjem je policajca odmah udaljio iz službe te podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u koordinaciji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije  proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode na štetu dvije maloljetne osobe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni policijski službenik predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Načelnik policijske uprave rješenjem je istog odmah udaljio iz službe te podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

''Poštujući transparentnost prilikom izvješćivanja o radu MUP-a, u ovom slučaju prvenstveno vodeći računa o zaštiti  maloljetnih žrtava od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, ova policijska uprava neće iznositi više detalja o konkretnom slučaju'', izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske.

Izvor: vijesti.hr

Izvorni autor: Vijesti.hr/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.