UŽIVO: CRNI DAN U SPLITU Preminulo čak pet osoba, dvoje je bilo iz Doma za umirovljenike

01.05.2020. 12:17:00

ŽUPANIJE KOJE U PETAK IMAJU NOVOOBOLJELIH:

Splitsko-dalmatinska (devet)

ŽUPANIJE KOJE U PETAK NEMAJU NOVOOBOLJELIH:

Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska,  Šibensko-kninska, Zadarska, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Istarska, Primorsko-goranska, Virovitička-podravska, Osječko-baranjska

ŽUPANIJE KOJE U PETAK IMAJU SMRTNIH SLUČAJEVA:

Splitsko-dalmatinska županija (pet osoba)

12.00 Prema izvješću KBC-a Split preminulo je pet osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine. Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici, a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije devet je novooboljelih osoba zaraženih korona virusom i to iz Splita tri, Solina dvoje, Makarske jedna (iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dugopolja jedna, Podbablja jedna i Omiša jedna. U odnosu na četvrak još je 19 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

Među novooboljelim osobama četiri osobe su zdravstveni djelatnici, od čega tri medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti. Osoba se nalazi u samoizolaciji već 14 dana te od tada nije u kontaktu niti sa korisnicima doma niti sa djelatnicima. Nakon isteka 14 dana ista je testirana na covid infekciju i njen nalaz je pozitivan. Od novooboljelih osoba četiri osobe su iz samoizolacije. 86 osoba je hospitalizirano. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Devet osoba je na respiratoru i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije. Osam osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 497 slučajeva zaraze korona virusom.

11.46 Osječko-baranjska županija u zadnja 24 sata ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze korona virusom, pa broj oboljelih ostaje na 121 osobi, a županijski Stožer civilne zaštite dao je nalog za demobilizaciju osječke sportske dvorane "Gradski vrt".

10.40 Deset je dana iza nas u kojima Virovitičko-podravska županija ne bilježi novozaražene osobe na COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

10.30 Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih osoba korona virusom. Ozdravile su tri osobe. Trenutno je u županiji 29 oboljelih, a ozdravila je 41 osoba. 

10.28  Četrnaesti dan za redom nema novooboljelih od korona virusa u Istri, a iz županijskog Stožera civilne zaštite u petak javljaju kako je izliječen i posljednji od 83 pacijenata koji su bili pozitivni na covid-19 te je otpušten iz pulske Opće bolnice.

Načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac rekao je kako je unutar 24 sata testirano ukupno 47 uzoraka brisa i svi su negativni na korona virus.

"U Istri dakle nema novooboljelih, a u međuvremenu još jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno 83 izliječenih od covida-19 u Istarskoj županiji" , istaknuo je.

Ravnateljica Opće bolnice Irena Hrstić potvrdila je Hini kako s današnjim danom nema više hospitaliziranih pacijenata koji su bili pozitivni na korona virus, odnosno svi su izliječeni i otpušteni iz bolnice. 

Trenutno je na ispitivanju 20uzoraka brisa.         

09.59 Trinaesti dan zaredom nema novooboljenih ni na području Ličko-senjske županije, obavijestio je Stožer u petak ujutro.

09.55 "U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije uzeto je 25 briseva, od kojih je 19 bilo negativno, dok rezultate šest uzoraka još čekamo. Također je zaprimljeno 12 negativnih nalaza od briseva iz proteklih dana, dok se jedan još čeka.

Ozdravilo je šest novih osoba te je sada ukupan broj ozdravljenih osoba s područja Krapinsko- zagorske županije 70.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom je 67. Ukupno je uzeto 1638 briseva", objavio je stožer.

09:45 Na području Zadarske županije šesti dan zaredom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj od početka epidemije i dalje 85 zaraženih korona virusom. Izliječene su 42 osobe.

9:42 Novih slučajeva nema ni u Šibensko-kninskoj županiji. Oboljelo je 89 osoba, od kojih se 46 oporavilo.

09.40  U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih osoba.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata izliječene su dvijeosobe, jedna osoba iz Nuštra i jedna iz Vinkovaca, što čini ukupno izliječenih na području županije 17, izvijetili su iz Stožera u petak.

08.40 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na korona virus testirano je devet osoba. Za šest osoba stigli su negativni nalazi, a za njih troje još se nalazi očekuju.

Tako sada na području županije već 16 dana za redom nema novozaraženih COVIDOM 19. Od početka pandemije na području županije bilo je zabilježeno 10 oboljelih, od kojih je u međuvremenu sedam ozdravilo.

Bjelovarsko-bilogorska županija tako i dalje ostaje među županijama u Hrvatskoj s najmanjim brojem zaraženih

ANKETA

Koju biste ocjenu dali radu Stožera civilne zaštite?

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: rj/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.