(UŽIVO) Ministar Beroš: ‘Situacija se očekivano komplicira, ali treba smanjiti paniku’

13.03.2020. 08:18:00

Trenutno je u Hrvatskoj 27 zaraženih koronavirusom, a u svijetu ih je 134.803. Dosad je umrlogotovo 5.000 ljudi, a izliječeno je njih više od 70.000.

8,00 sati

HAK savjetuje vozačima i putnicima da se prije putovanja u susjedne države, osobito u Italiju, dobro informiraju na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite i na stranicama HAK-a te pokušaju odgoditi putovanja na rizična područja.

7,30 sati

“Situacija se komplicira, ali to je očekivano. Još nema slobodne cirkulacije virusa. Ako se to desi, odgovorit ćemo na tu ugrozu novim mjerama. Naš zdravstveni sustav ima dovoljno kapaciteta da pruži bolesnima adekvatnu pomoć”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u emisji HRT-a ‘U mreži Prvog’.

U velikoj većini slučajeva oboljeli imaju blagu kliničku sliku, a Beroš dodaje i da je izvjesno da će broj oboljelih porasti.

7,00 sati

Grad Wuhan, izvorište zaraze koronavirusa, bilježi drugi dan zaredom jednoznamenkast broj oboljelih – njih pet. U cijeloj Kini je u četvrtak zabilježeno osam slučajeva, sedam manje nego u srijedu.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto: slika zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.