Uznemireni Krstičević: Protiv mene se vodi specijalni rat, ali neće uspjeti!

22.11.2016. 17:01:15

Damir Krstičević kaže da su navodi Nacionala laži, i da ni on, niti pripadnici 4. gardijske brigade nisu odgovorni za masakr civila u rujnu 1995. kod Jajca 'Zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv 4. gardijske brigade, protiv mene, protiv Hrvatske? Ja to ne znam! Za koje interese on radi? Za kojeg vlasnika on radi? Ja to ne znam, ali poručujem mu da u tome neće uspjeti!', rekao je vidno uznemireni Damir Krstičević, inače zapovjednik 4. gardijske brigade u Domovinskom ratu. Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je navodno postojanje prijave protiv potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića zbog ratnog zločina počinjenog nad srpskim civilima tijekom akcije Maestral 13. rujna 1995. u selu Bravnice nedaleko od Jajca. Podsjetimo, prema pisanju Nacionala Krstičevića terete kao odgovornog za masakr 32 izbjeglica, žena i djece. "Čuli ste odgovor predsjednika Vlade. Želio bih dodati, tog dana, kao što taj tjednik navodi, 13. rujna '95.-e, 4. gardijska brigada, nije uopće bila u BiH, bila je u Splitu. Kao što vidite, ova Vlada krenula je kroz izbor svojih suradnika i savjetnika da se formira dobar tim, krenuo sam u proces i strategiju nacionalne sigurnosti, domovinske sigurnosti. Zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv 4. gardijske brigade, protiv mene, protiv Hrvatske? Ja to ne znam! Za koje interese on radi? Za kojeg vlasnika on radi? Ja to ne znam, ali poručujem mu da u tome neće uspjeti!", rekao je ministar obrane Damir Krstičević. Jesu li se u akcijama Maestral i Južni potez dogodili zločini, pitao je jedan novinar Krstičevića. "Te su akcije donijele mir, donijele su slobodu u BiH. Da nije bilo tih operacija, rat u BiH ne bi završio! Kao zapovjednik vodio sam se svim pravilima modernog ratovanja, nisam činio ono što nisam htio da drugi čine meni. Ponosan sam na dečke iz 4. gardijske brigade, bili su pravi vitezovi, ponosan sam i svi u Hrvatskoj trebaju biti ponosni. Svaki zločin treba biti kažnjen", odgovorio je Krstičević. Napade na Krstičevića komentirao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. "To je sada već jedna serija informacija koja se objavljuje u medijima. Stojim čvrsto iza Damira Krstičevića, iza njegova rada. Ovo je jedna informacija koja ima za cilj njegovo političko diskreditiranja, mislim da od toga neće biti ništa. Sva kaznena djela trebaju se procesuirati, ali manipuliranje s informacijama ne prihvaćam!", komentirao je Andrej Plenković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.