VAKULA JE REK'O Uskoro se vraćaju kiše i mjestimični pljuskovi...

01.04.2019. 08:17:16

VREMENSKA PROGNOZA Pretežno sunčano, a poslijepodne u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak Vjetar uglavnom slab, u drugom dijelu dana do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, podno Velebita i jaka, a potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 19 do 23 Celzijevih stupnjeva.

Od utorka oblačnije, uz sve češću kišu, na moru jugo, manje toplo...

"U utorak još u kopnenom području pretežno sunčano, a više će oblaka biti ponajprije u gorju, gdje može pasti i koja kap kiše. Od srijede će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše, moguće i u obliku pljuskova, a najmanja vjerojatnost za kišu je na istoku zemlje. Jutra će biti toplija, a dnevna temperatura u postupnom padu. Na Jadranu u utorak postupno sve više oblaka, a od srijede će kiša biti česta, lokalno moguće i u obliku obilnijih pljuskova. U utorak će bura okrenuti na jugo, koje će postupno jačati na umjereno i jako, u četvrtak, osobito u Dalmaciji vjerojatno i olujno. U petak se očekuje slabljenje juga. Dnevna temperatura zraka bit će u manjem padu", prognozirali su za HRT Zoran Vakula i Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.