Vakula najavljuje pravi nalet zime: Stižu snijeg i dvoznamenkasti minusi, pogledajte kad

08.01.2021. 15:39:00

Ponegdje obilan snijeg u gorju - u Begovom Razdolju čak 50 cm - tijekom utorka i u noći na srijedu, te još novi centimetri tijekom srijede, kao i mjestimični 'minusi' - svojevrsna su najava zimskih uvjeta koje ćemo u većini Hrvatske imati od petka pa do barem sredine sljedećega tjedna, prognozira meteorolog Zoran Vakula. 

Snijega će biti ne samo u gorju, nego i u nizinama, pa i na Banovini, što će dodatno otežati ionako teško stanje. Velika je vjerojatnost snijega čak i blizu mora, a uz jaku i olujnu buru i mjestimice na sjevernom dijelu Jadrana. Naravno, ponegdje će biti i kiše, uglavnom na Jadranu, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, prognozira Zoran Vakula. 

No, prije toga, u četvrtak u mnogim krajevima predah od oborina, uz djelomice sunčano vrijeme, u unutrašnjosti nakon mjestimične magle. Kiše će biti samo mjestimice na Jadranu, uglavnom sjevernom i južnom, a gdjegod u gorju susnježice i snijega.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Bi.S/Foto: Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.