VARAŽDIN Petorka završila u zatvoru nakon zaplijene rekordne količine droge

21.03.2019. 12:25:11

ZLOČINAČKO UDRUŽIVANJE Policijska uprava varaždinska, koja je početkom ožujka u opsežnoj akciji zaplijenila gotovo pola tone marihuane i amfetamina, izvijestila je u četvrtak kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana i jednim državljanom Crne Gore, zbog sumnje u zločinačko udruživanje te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Riječ je o muškarcima u dobi od 48, 38, 41 i 43 godine te 33-ogodišnjem crnogorskom državljaninu. Policija sumnja da je 48-godišnjak, od kolovoza 2018. do 6. ožujka ove godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke, ostalu četvoricu organizirao u zajedničko kriminalno djelovanje kako bi stekli nepripadajuću materijalnu korist nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina marihuane i amfetamina. Taj 48-godišnjak zajedno s 38-godišnjakom kontaktirao je s nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine tih droga te osigurali njezinu dopremu u Hrvatsku u, samo za tu svrhu, unaprijed prerađenim kamionima. Droga se po dolasku u Hrvatsku, odnosno u Varaždin, istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio skladištio za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio organizirao prijevoz za Njemačku. Inače, riječ je o akciji u kojoj je zaplijenjena rekordne količine droge na varaždinskom području.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.