Vatreni uvjereni u pobjedu: ‘Turska nije bolja od Češke’

15.06.2016. 14:02:15

ODBROJAVANJE DO UTAKMICE ODLUKE Hrvatska nogometna reprezentacija ovog petka igra možda i odlučujuću utakmicu za prolazak skupine protiv Češke, utakmica 2. kola na rasporedu je u 18 sati. U prvom kolu pobjede su ostvarili favoriti, Hrvatska i Španjolska, pobjedom bi Vatreni otvorili put prema osmini finala, ali i prvom mjestu u grupi koje bi im moglo donijeti lakšeg protivnika u nokaut fazi. Nakon pobjedu u prvoj utakmici ambicije Vatrenih, želje navijača, očekivanje javnosti, brzo su porasle.  Želi se prolazak skupine, onda četvrtfinale, gleda se prema završnici. Neumoran protiv Turske Dva dana prije utakmice s Češkom Marcelo Brozović, neumorni hrvatski maratonac, član talijanskog Intera, odlično se snašao na desnoj strani, pomagao je kapetanu Dariju Srni te je i sam propustio dvije velike prilike, iako je u oba navrata odlično reagirao. Volej udarac kada je lopta prošla iznad gola turske nogometne reprezentacije mnogi su označili kao jedan od pet najljepših poteza na utakmici. S obzirom koliko je pretrčao protiv Turske na Parku prinčeva nikoga ne čudi priznanje Brozovića koji tvrdi da se jako umorio te da je to bila jedna iscrpljujuća utakmica. Uvijek je tako, u prvim utakmicama najvećih natjecanja favoriti moraju proliti hektolitre znoja kako bi ostvarili pobjedu. Na otvaranju Eura nije bilo lako Francuzima, Talijanima, Španjolcima, Portugalci su kiksali, Englezi se nisu proslavili. Brozović, jednako kao i izbornik Ante Čačić, priznaje kako je Vatrenima Češka odlučujući protivnik. “Ako dobijemo utakmicu sigurno smo u dobrom krugu”, tvrdi Brozović, naravno, to je istina, čista matematika. “Vjerujem da ćemo se dobro postaviti i odigrati kako treba, već sam se odmorio i spreman sam za Češku. Ako odigramo kako treba neće biti problema”, smatra Brozović. Češka nije bolja od Turske Brozović je, kao uostalom i većina hrvatske nogometne javnosti, uvjeren u pobjedu protiv Češke te u razliku u kvaliteti koja je na hrvatskoj strani. Češku smatra organizirano i kompaktnom momčadi, a najviše cijeni veterana, koji je na Euru debitirao sa 19 godina, dakle, davne 2000. Tomas Rosicky je nogometaš na kojeg treba pripaziti tvrdi Brozović, i ponavlja da Hrvatska ne bi trebala imati problema ako Vatreni budu pravi.
“Ne bih se složio da je Češka bolja od Turske, no, sve ćemo vidjeti u petak. Vidjeti ćemo kako će se odvijati utakmica, čiji rezultat ovisi isključivo o nama”, poručuje neumorni hrvatski vezni nogometaš Marcelo Brozović. Slobodno vrijeme Nogometaši u slobodno vrijeme u Deauvilleu igraju play-station, pikado, stolni tenis. Naravno, Brozović na traženje novinara otkrio tko ima najviše talenta kada su u pitanju slobodne aktivnosti, Pjaca je najbolji u plaxy-stationu, zajedno s Kovačićem i Mandžukićem, dok je u stolnom tenisu nenadmašan upravo Brozović. Na novinarsko pitanje tko ga se najviše dojmio na Euru, Brozović tvrdi da ga je Belgija razočarala igrom protiv Italije, a onda, naravno, i rezultatom. Italija ga je s druge strane oduševila s obzirom kako je odigrala jednu taktički savršenu utakmicu. Zasluge za to pripadaju izborniku Conteu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.