Veličanje komunizma treba zabraniti - postoje i akti koji to govore

25.05.2021. 09:18:00

Vratimo se u povijest i prisjetimo se da se „Dan mladosti“, odnosno predaja štafete povodom njegovog rođendana, Josipu Brozu Titu, održavala u Beogradu, a ne na prostorima ili u mjestu Kumrovcu, gdje se sada ta replika godinama obilježava. Ne radi se o nikakvoj kulturno – umjetničkoj manifestaciji, već o veličanju komunizma kao totalitarnog režima. No nije upitan samo Kumrovac koji radi turističku atrakciju od svega, Hrvatska nam se jako "crveni". Za to se nismo borili, gubili živote, bili ranjavani, ozljeđivani i bolesni. Branitelji umiru mladi, to i struka govori, a partizani kao da su cijepljeni 1945. godine. 

Veličanje „lika i djela“ Josipa Broza Tita, jednog od najvećih ratnih zločinaca II svjetskog rata, te poslije poraćja pod čijom diktaturom je ubijeno više stotina tisuća ne istomišljenika njegove komunističke ideologije, a najviše Hrvata. Na tisuće stratišta gdje su partizani na svirep i monstruozan način ubijali djecu, žene, civile, a onda tek vojnike koji nisu bili pod zvijezdom petokrakom. No to je manje više sve poznato.

U današnje vrijeme, kada se niti legitimne pripadnice Oružanih snaga RH, koje su za vrijeme Domovinskog rata, ne smiju pozdraviti svojim ratnim pokličem, a potječe znatno ranije od nastanka ili postanka Ustaša. Unatoč opriječnim sudskim odlukama, poklič „Za Dom spremni“ je zabranjen, odnosno uhićuje se i prijavljuje ljude koji se pozdravljaju na taj način. Ne dao Bog, da netko ima neko obilježje ustaške vojske ili koristi starohrvatski grb s prvim poljem srebrene (bijele) boje. To u današnje vrijeme u Hrvatskoj ili drugdje je zabranjeno. Do te mjere, da se skupovi unaprijed zabranjuju zbog nazovi izazivanja netrpeljivosti ili mržnje prema nacionalnim manjima u Hrvatskoj. Kako smo već naveli pod diktaturom Tita i zvijezdom petokrakom koju su nosili partizani, poubijano je mnogo nedužnih ljudi. Isto tako ta zvijezda petokraka napala je i zauzela dio područja RH-a tijekom Domovinskog rata. I opet stradalo je od nje oko osam tisuća civila, 402 nedužne djece. Stradalo je i oko osam  tisuća pripadnika Oružanih snaga RH-a. Nastala ogromna materijalna šteta, namjernim razaranjem kulturne baštine, vjerskih objekata, civilnih mjesta i sela, a sve da se stvori Velika Srbija, a hrvatstvo uništi. To je bio simbol „ZVEZDE PETOKRAKE“, poklati, ubiti, silovati sve što je „ustaško“.

Obilježavanje tzv. Dana mladosti u Kumrovcu na dan 22. 05. 2021. godine. Bez ikakvih epidemioloških mjera, koje je kao spontano okupljanje građana nema ama baš nikakav nikakve veze, sve se radilo po protokolu, a čim o tome šuti i MUP i Županijski stožer civilne zaštite (poslan upit prije dva dana). Javno okupljanje nije prijavljeno, a imamo preko tisuću ljudi na jednom mjestu. Pjevanje partizanskih  pjesama, uzdiže „djelo“ druga Tita, nose ratne odore koje su korištene i u Domovinskom ratu. Bez ikakvih epidemioloških mjeraImamo dvojaku primjenu zakonskih normi. Znamo pod kojim uvjetima pripadnici OS RH mogu i smiju nositi ratne odore, no za agresoro nemamo takvu regulativu. Osim, ako ste upoznati s Rezolucijom vijeća EU br. 1481 i Deklaraciji Hrvatskog Sabora.

Pa tako: Totalitarni komunistički režimi što su vladali u Središnjoj i Istočnoj Europi u prošlome stoljeću, a kakvi i danas postoje u nekoliko zemalja u svijetu, bili su bez iznimke obilježeni masovnim kršenjem ljudskih prava. Ta kršenja, koja se razlikuju ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom razdoblju, uključivala su ubojstva i po gubljenja, kako individualna tako i kolektivna, umiranje u koncentracijskim logorima, smrt od gladi, deportacije, mučenje, prisilni rad i druge oblike kolektivnog fizičkog mučenja, progone zbog etničkih ili vjerskih razloga, odricanje slobode savjesti, mišljenja i izražavanja, slobode tiska, te odsutnost političkog pluralizma.

Jedna od zemalja koja ne poštuje i ne poduzima ništa po napucima Europske unije, Rezolucije br. 1481, je i Hrvatska. Već punih 15 godina nakon donošenja Rezolucije, Hrvatska država nije ništa poduzela glede rješavanja pitanja totalitarnog komunističkog režima. Zabrane veličanja onog što se protivili stvaranju slobodne i nezavisne države Hrvatske.

Iz Rezolucije: Usto, ona poziva sve komunističke ili postkomunističke stranke država-članica ko je to još nisu učinile da preispitaju povijest komunizma i vlastitu prošlost, da se nedvosmisleno distanciraju od zločina što su ih počinili totalitarni komunistički režimi, i da ih nedvosmisleno osude.

Veličanje totalitarnog komunističkog režima, "Dan mladosti", Titov rođendan, Kozaračko kolo .....sva obilježja komunističko režima, sve to stoji u

Deklaracija o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. 

Samo to drugarice i drugovi, gospođe i gospodo saborski zastupnici, Vlada RH-a, treba jednom već primjeniti i u praksi, kao što se vježbali na skidanje ploče poginulim pripadnicima HOS-a.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.