Veličao Srpsku Krajinu i njezinu vojsku na društvenoj mreži te osporavao Vukovar i počinjene zločine

28.11.2020. 09:46:00

Muškarac se sumnjiči da je na svom profilu jedne društvene mreže, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku, obilježava »oslobođenje« Vukovara, osporava Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom području. 

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, povodom zaprimljene kaznene prijave PU vukovarsko-srijemske, ispitalo 42-godišnjaka zbog sumnje u kaznena djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

Muškarac se sumnjiči da je od 18. studenog 2019. do 18. studenog 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku, obilježava »oslobođenje« Vukovara, osporava Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom području.

Državno odvjetništvo je, nakon dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Izvor: Novi list

Izvorni autor: Šarlota Brnčić/Foto: marko Prpić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.