VELIKA ČISTKA U POLICIJI: Smijenjen vrh policije na čelu s glavnim ravnateljem Vladom Dominićem

05.04.2016. 21:16:09

VELIKA KRAĐA MUP-a "Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi", kazao je Orepić. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u današnjoj izjavi za medije kazao je da su ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, načelnik Sektora kriminalističke policije PUZ-a Danijel Žugel i Stjepan Jurenec odstupili nakon jučerašnje krađe novca i zlata iz sjedišta krim policije u zagrebačkoj Heinzelovoj. Protiv načelnika službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog, u čijem se uredu dogodila krađa, sprema se disciplinski postupak te je udaljen s dužnosti. “Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi, ali sve ovo ukazuje na to da sustav ne funkcionira. Zato je potrebna reorganizacija sustava. Ubrzat ćemo u potpunosti procedure, a veliku odgovornost imaju i ljudi iz politike”, kazao je Orepić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.