Velika obljetnica ukazanja u Međugorju: Okupljaju se hodočasnici iz cijelog svijeta

24.06.2021. 15:13:00

U Međugorju su se početkom ovog tjedna počeli okupljati hodočasnici uoči 40. obljetnice ukazanja u Međugorju.

Na stotine vjernika danas je sudjelovalo u Hodnji mira od Humca u Ljubuškom do Međugorja u kojoj su sudjelovali brojni hodočasnici iz cijelog svijeta.

U četvrtak 24. lipnja, na blagdan Rođenja svetog Ivana Krstitelja, održana je tradicionalna međunarodna “Hodnja mira” koja je započela u 6,00 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu, s blagoslovom humačkog gvardijana fra Darija Dodiga, pa sve do župne crkve Svetog Jakova u Međugorju,

Vjernici su prema običaju molili krunicu, te pjevali i zahvaljivali Gospi, a na čelu kolone nošen je križ. Iznenađujuće mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta, mladi i stari, pa čak i djeca u kolicima koji su kao u nekim starim vremenima nosili zastave svojih zemalja, te u svojim mislima i molitvama ponijeli želje, zahvale i žrtvu prikazanu Gospi u čast 40. obljetnice ukazanja.

Kolonu je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota, te vidioc Ivan Dragičević. A kratko klanjanje pred Presvetim pri dolasku oko 10,00 sati ispred crkve sv. Jakova predmolio je fra Zvonimir Pavičić.

Podsjetimo kako je prva Hodnja mira, molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine. Punih 29. godina ova Hodnja znakovito govori jer je njezin cilj Međugorje, centar mira iz kojeg se već četrdeset godina čuje Gospin poziv na mir. Poruka ove Hodnje je jasna: to je molitva za mir u svijetu koji je danas ugrožen na mnogim područjima i u mnogim srcima.

Tijekom cijeloga puta brojni mještani su uz cestu ponudili i osvježenje sa vodom i sokovima, bacali latice ruža, te se zatim priključili koloni.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: GS/Foto: Medjugorje-info.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.