Velike gužve na granicama zbog izbora: Hrvati iz inozemstva danas ulaze u zemlju bez testa

16.05.2021. 09:28:00

Na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine osobna vozila čekaju od pola sata do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima, a na prijelazu Bajakovo na ulaz se jutros čeka dva sata. 

Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te s Republikom Slovenijom na izlasku, izvijestili su iz HAK-a jutros.

Moguća su i duža čekanja pa iz HAK-a korisnike mole za strpljenje.

Na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine osobna vozila čekaju od pola sata do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima, a na prijelazu Bajakovo na ulaz se jutros čeka dva sata, dok se na prijelazu Harmica čeka pola sata, koliko osobna vozila čekaju i na izlaz na prijelazu Macelj.

24sata

Podsjetimo, hrvatski državljani s pravom glasa danas zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde.

Dolazak u Hrvatsku iz trećih država zbog glasanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga za osobe koje imaju pravo glasanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj, a riječ je o osobama koje nužno moraju imati prebivalište u Hrvatskoj.

Na te putnike primijenit će se iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti covid-19. Drugim riječima, za dolazak na izbore ne moraju imati nijednu od prethodno spomenutih potvrda. 

Iz MUP-a napominju da se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, a u suprotnome na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Izbore možete pratiti uživo ovdje.

LOKALNI IZBORI 2021.: PRATITE REZULTATE UŽIVO DANAS OD 19H

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: Višnja Kragić Mahmutović/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.