VELIKI OKRŠAJ U HDZ-u! Plenkovića neizravno kritizirao mladi kapitalac: Vrijeme mu je da se primi posla

06.06.2021. 10:49:00

Ioanko burnu atmosferu koja je u HDZ-u uslijedila nakon završetka lokalnih izbora na kojima nisu ispunili svoja očekivanja, nedavno je dodatno podgrijao dubrovački gradonačelnik Mato Franković kritizirajući kampanju Davora Filipovića za zagrebačkog gradonačelnika. Na te kritike Filipović je uzvratio, a u javnom prostoru to je protumačeno kao prvi javni, unutarstranački sukob u vladajućoj stranci.

Da sukob zaista postoji potvrđuju i naši sugovornici iz HDZ-a bliski Frankoviću. ”On je inače Karamarkov kadar, ali je stranci bio i ostao vjeran. Franković je dio mlade HDZ-ove garde, ali je za razliku od Plenkovića umjereno konzervativan, a to po mnogima i je smjer u kojem HDZ treba nastaviti voditi svoju politiku. Kritizirajući Filipovića gradonačelnik je zapravo kritizirao vodstvo stranke, pa Filipović je Plenkovićev izbor za gradonačelnika, Plenković i je bio najangažiraniji oko kampanje u Zagrebu koja je bila očajna” nabraja naš sugovornik iz HDZ-a dodajući da se Franković razočarao u stranačku hijerarhiju.

Branko Bačić je za Plenkovića najjači HDZ-ov kadrovik na jugu, on je u Vladu uveo ministricu Vučković, on je odlučivao o tome tko će biti kandidat za župana pa smo zato s Dobroslavićem ušli u drugi krug izbora. On je pobjedio, ali morate znati da čovjek ima preko 70 godina, gdje su te mlade snage o kojima Plenković priča” pita se naš sugovornik te napominje kako Bačićevi kadrovi ni u njegovoj Korčuli nisu uspjeli dobiti izbore. 

“Maske padaju, unutarstranački izbori na kojima su svi stajali uz Plenkovića nisu u ne mogu biti mjerilo. Franković, Ivan Radić i Anušić to su ljudi na kojima Plenković mora graditi dugoročno HDZ-ovu politiku. Smjer je jasan, dobro treba promisliti o kadrovskim riješenjima i za druge dijelove Dalmacije, očito je da su birači poslali signale, vrijeme je da se vodstvo stranke probudi i krene u ozbiljne pothvate koji će na prvu biti burno dočekani, no dugoročno gledano to je jedino riješenje za naš opstanak”, zaključuju u HDZ-u.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dražen Krajcer/Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.