VELIKO SRCE HRVATSKE: Prepoznajete li ga s osmijehom? (FOTO)

06.02.2015. 18:27:14

Siromašnoj su obitelji već mnogi priskočili u pomoć, a mnogi im dolaze i u posjet. Priča o Matiji i Milanu Basarcu iz Komareva kod Siska ujedinila je Hrvatsku u dobroj namjeri - pomoći siromašnoj obitelji. Nakon priloga Nove TV u emisiji Provjereno, medijima se proširila priča o 15-godišnjem dječaku Milanu i njegovu samohranom ocu Matiji koji žive u velikoj neimaštini. Usred bijede blješti njihova dobrota, a upravo je taj "detalj" okidač koji je Hrvatsku digao na noge. Nakon emitiranja emisije, samo na Facebook stranici reagiralo je više od 40 000 gledatelja, a tek nekoliko sati nakon emitiranja priloga na email adresu redakcije stiglo je više od 500 poruka, dok telefoni reportera ne prestaju zvoniti. Osim na Facebook profilu Provjerenog, osnovana je nova stranica "Pomozimo Milanu Basarcu da pomogne svom ocu!" koja je u vrlo kratkom vremenu prikupila velik broj pristalica. Na stranici se rađaju nove ideje za pomoć obitelji, ali i oni koji su već pomogli. Skromni Milan i Matija očekivanja nisu imali, a naredni im dani nose obilje ljudske dobrote i suosjećajnosti. Naravno, i u tako prijeko potrebnom materijalnom obliku. Prije svega, mnogi se slažu da bi dobrom ocu Matiji ponajviše trebao posao uz koji bi lakše skrbio za svoga sina.    

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.