VELJKO MARIĆ SA SLOBODE PORUČIO: ‘Žrtva sam srbijanskog pravosuđa!’

18.04.2016. 21:22:57

Nakon šest godina hrvatski branitelj Veljko Marić pušten je na privremenu slobodu od tri mjeseca kako bi se mogao kvalitetnije liječiti. “Ne mogu vjerovati da sam na slobodi, iako je privremena, ali ipak. To tromjesečno puštanje na slobodu uvjetovano je mojim zdravstvenim stanjem. I danas sam obavio jedan pregled u Dubravi. Nakon pretraga ću ići na operaciju”, kazao je Veljko Marić za RTL Danas. Marić će se nakon tri mjeseca morati vratiti u zatvor gdje mora odslužiti još šest godina. Hrvatski je branitelj kazao i da je žrtva srbijanskog pravosuđa koje mu je sudilo na osnovi Zakona o univerzalnoj jurisdikciji što je uzrok političkog sukoba u hrvatsko-srpskim odnosima.”Po uvjerenju suda sam za ubojstvo jednog civila kažnjen 12 godina jer takva je situacija tada bila. “Ja sam jedini hrvatski branitelj bio osuđen za ratni zločin u Srbiji”, kazao je Marić. Na pitanje je li znao da je na tjeralici, Marić je kazao: “Ja sam pet godina vozio Sirija, Azerbajdžan, Armenija, Gruzija, Turska, Irak… Snabdijevao sam američku vojsku. Potjernice nije bilo. Dan nakon mog uhićenja, po njihovim riječima zadržan sam bio, a 19. 4. prije šest godina je raspisana međunarodna tjeralica.” Podsjećamo, nakon šest godina hrvatski branitelj Veljko Marić pušten je na privremenu slobodu od tri mjeseca kako bi se mogao kvalitetnije liječiti. Marić je u Srbiji osuđen zbog ratnog zločina iz 1991. na 12 godina zatvora.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.