VELJKO MARIĆ U TEŠKOM STANJU

04.04.2016. 20:55:37

VELJKO MARIĆ U TEŠKOM STANJU: ‘Izvukli smo ga da ne umre u srpskom zatvoru, a sad mu je u hrvatskom još gore!’ "Nazvao me iz Gline i rekao kako u zatvorskom sustavu ne može dobiti adekvatnu zdravstvenu skrb za svoje stanje", kazala je Petir. Hrvatski branitelj Veljko Marić, osuđen u Srbiji na 12 godina zatvora, nakon više od četiri mjeseca liječenja u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu na vlastiti se zahtjev protekloga tjedna vratio u kaznionicu u Glini, piše Večernji list. Marić smatra da u Zatvorskoj bolnici ne može dobiti adekvatno liječenje pa mu je bolje biti u Glini gdje ima veću mogućnost komunikacije, a o tome je obavijestio i europarlamentarku Marijanu Petir. “Nazvao me iz Gline i rekao kako u zatvorskom sustavu ne može dobiti adekvatnu zdravstvenu skrb za svoje stanje. Ima krvarenja i teško je bolestan. Izvukli smo ga da ne umre u srpskom zatvoru gdje nije bio uopće liječen, a sad mu je u hrvatskom zatvoru stanje još gore”, kazala je Petir za Večernji. “Njemu je jako, jako loše. Govori mi i kako su u toj bolnici loši uvjeti za liječenje pa se zato i vratio u zatvor u Glini gdje su, po njemu, puno bolji uvjeti za boravak, iako ga ondje ne mogu liječiti. U bolnici ga nitko osim mene nije mogao posjetiti. Smatra da ga se u Svetošimunskoj ne može adekvatno liječiti, a bolest je uznapredovala”, kazala je Veljkova supruga Marijana Marić za Večernji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.