VERBALNI NAPAD NA VOLONTERKU ISPRED BOLNICE, “OŠ DA TE SAD NABIJEM ŠAKOM U GLAVU”

25.05.2018. 17:35:09

SLAVONSKI BROD - Živimo u demokratskom društvu, i demokratsko pravo (ustavno) je grupi ili organizaciji prikupljati potporu za izmjene ili dopune zakona za koje grupa ili organizacija misli da će biti na dobrobit društva u cijelini. Nakon prikupljene, dovoljne, zakonom propisane, i dokazane potpore građana RH u obliku potpisa, država raspisuje referendum o kojemu se građani izjašnjavaju po pojedinom pitanju, za koje su se u ovome konkretnom slučaju volonteri izborili, ukoliko u konačnici Ustavni sud ocijeni da je pitanje za koje se traži referendum ustavno i u skladu s zakonom. Naime, u punom jeku prikupljanja potpisa za otkazivanje Istanbulske konvencije, u Slavonskom Brodu ispred Opće bolnice Dr. Josip Benčević desio se nemili verbalni incident, u kojemu je Brođanin (M.G.) verbalno napao volonterku ispred Građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" Vesnu Šaravanju, riječima " oš da te sad nabijem šakom u glavu, i da ti razbijem štand", kazala je za SBonline Vesna, koja je bila u najteže vrijeme, kad je trebalo i hrvatski branitelj. Verbalnim fizičkim prijetnjama prethodila je iznerviranost dotičnog agresivnog Brođanina, te neslaganje s prikupljanjem potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije. U najmanju ruku, needucirani pronicljivi i agresivni, navodno rečeno gospodin je kontradiktoran, i oponet sam sebi, i svome ponašanju, obzirom da po određenim aktima Istanbulska konvencija dotiče se zaštite i prava žena, on je protiv da se sruši, ali isto tako bi žene nabijao šakom u glavu. Bravo! Kao medij, osuđujemo, bilo kakvo agresivno ponašanje, fizičke prijetnje, te bilo koji čin koji spada u domenu nedemokratskog ponašanja i riješavanja problema s neistomišljenicima, fizičkim obračunom, tako također i oštro osuđujemo ovaj konkretan događaj danas ispred brodske bolnice. Ivica Janković/SB Online

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.