Veseli pirotehničari u tmurno zagrebačko jutro spremaju iznenađenje za ponedjeljak

07.07.2013. 15:36:16

Neumorni štrajkaši za ponedjeljak u 11 sati na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu najavljuju mirni spektakl. S nadom u pozitivan ishod osmislili su himnu kojom će dočekati prihvaćanje kolektivnog ugovora od Udruge hrvatskih poslodavaca(HUP)
Iako je u Zagrebu kiša potužnila mnoga lica, pirotehničari štrajkaši ne skidaju osmijeh. Na vremenske neprilike kažu, navikli su pa i na gore, šatori jesu prokisli no kada je ovako dobra ekipa ništa nije važno. Nakon jedanaest dana prosvjeda na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu štrajkaši se nadaju sutrašnjem prihvaćanju kolektivnog ugovora od strane poslodavaca. Tomislav Ledić, glavni povjerenik Podružnice humanitarnog razminiravanja u novom sindikatu poručio je kako su svi pogledi upereni na HUP (Hrvatska Udruga Poslodavaca) koja će u ponedjeljak u 15 i 30 donijeti odluku o prihvaćanju ili pak odbacivanju kolektivnog ugovora. Svi zajedno duboko su uvjereni kako će kolektivni ugovor proći te kako će sutra završiti prosvjed. No, ako slučajno ishod bude negativan nastavljaju sa štrajkom dok god se ne ispune njihovi zahtjevi. Štrajkaši zahvaljuju gradu Zagrebu, brojnim građanima i udrugama koje su im donosili hranu, sokove, donacije i što je najvažnije dali potporu svih ovih dana. Zahvaljuju i vladi RH bez koje, kažu, se ništa od ovoga ne bi privelo kraju. Neke štrajkaše preko vikenda pustili su kući no sutra se svi zajedno vraćaju s nadom da se sve privodi kraju. No, naši branitelji, pirotehničari nisu bili samo štrajkaši nego i kreativci. Tako su za ponedjeljak u 11 sati na Trgu Franje Tuđmana obećali mini spektakl. Naime, osmislili su himnu pirotehničara koja će sutra preko razglasa biti puštena prvi put u javnosti. Ledić najavljuje novi hrvatski glazbeni hit. Ovom prilikom pozivaju sve građane i institucije grada Zagreba da dođu na Trg Franje Tuđmana u 11 sati te zajedno s njima otpjevaju himnu te dočekaju pozitivan odgovor HUP-a te završetak prosvjeda ili pak s negativnim odgovorom uvod u one nove. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.