Vesna Pusić stala u obranu ministra Predraga Matića Freda i pomoćnika Bojana Glavaševića

07.11.2014. 11:00:07

Pusić: Branitelji traže ostavku dva najpoštenija čovjeka u javnom životu!

  Kazala je kako je ovo najbolja Vlada u novijoj Hrvatskoj povijesti. Potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić u političkom talk-showu Pressing kod Dubravka Merlića na N1 televiziji komentirala je posljednje analize i prognoze EU-a, uhićenja Milana Bandića i prosvjede branitelja. Ministrica vansjkih poslova kazala je da branitelji traže ostavku dva najpoštenija čovjeka u javnom životu. "Koliko mi je poznato, oni nemaju nikakava prava", kazala je Pusić te dodala kako im niti jedno pravo nije ukinuto, što se može i tehnički provjeriti. "Jedini zahtjev je za ostavkom dva najpoštenija čovjeka u javnom životu, Predraga Matića i Bojana Glavaševića. Ne znam tko stoji iza toga. Tko organizira, financira i drži ljude u toj situaciji da tamo stoje bez artikuliranog zahtjeva i potrebe da s nekim sjednu i razgovaraju", upitala se Pusić. Pusić je komentirala i prognoze i ocjene EU. Kazala je kako negativen ocjene nisu dovoljne za prijevremene izbore. Kazala je kako je ovo najbolja Vlada u novijoj Hrvatskoj povijesti. "Ne očekuje se od referenduma i ulice da rješavaju stvari, nego od Vlade. I to ova Vlada radi prvi put bez guranja bez tepih", kazala je Pusić. Kako je objasnila smatra da su se "neke stvari mogle biti brže poput rezanja različitih prepreka investitorima". "Sve ostalo je dugotrajniji proces jer investicije su potrebne i danas, a ne samo kad se sve savršeno posloži", kazala je Pusić. O uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Pusić je rekla da ćemo vidjeti kako će istraga završiti te da li će biti potrebni prijevremeni izbori. Na pitanje da li bi ova Vlada bila uspješnija da je u njoj ostao Radimir Čačić, Pusić je rekla da to pitanje nije fer. Rejting HNS-a je pao i prije Čačićeva odlaska "U prvoj godini se pokazalo da to nije bilo tako. Mislim da se o tome sada nema što pričati", rekla je Pusić i napomenula kako je rejting HNS-a pao i prije Čačićeva odlaska.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.