Veterani hrvatskih gardijskih postrojbi Srpskom narodnom vijeću: "Počelo je sa ćirilicom, nastavilo se pozivom na klanje"

10.05.2014. 16:55:33

"Srpsko narodno vijeće iskazalo je neviđenu mržnju prema hrvatskom branitelju tiskanjem i prodajom svog tjednika s naslovnicom koja dočarava klanje srpom Marka Perkovića Thompsona", kažu veterani hrvatskih gardijskih postrojbi i poručuju SNV-u da su bili u uvjerenju kako su takve slike i zamisli iza nas"
Povodom naslovnice i članka u tjedniku “Novosti” Srpskog narodnog vijeća broj 750 od 2. svibnja 2014. "gdje Srpsko narodno vijeće otvoreno poziva na klanje hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona", Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi obratio se se u subotu javnosti priopćenjem. Priopćenje nazvano “Počelo je sa ćirilicom, nastavlja se pozivom na klanje hrvatskih branitelja”, prenosimo u cijelosti: “Srpsko narodno vijeće koje je i do sada u više navrata širilo nesnošljivost i mržnju prema Hrvatima, posebice prema braniteljma Domovinskog rata, preko svog tjednika 'Novosti' ovaj put to radi otvoreno i bez ikakva srama. U obrani kako navode, 'svog suradnika' Jerka Bakotina u Njemačkoj koji se svim silama trudio da Thompsonu zabrane koncert u Berlinu, hrvatske branitelje nazivaju ustašoidima i fašistima. Hrvatski branitelji su se borili protiv fašistički nastrojenih srbočetnika predvođenih Slobodanom Miloševićem koji su nam okupirali trećinu države. Samom tom činjenicom Marko Perković Thompson, koji je samo jedan od stotine tisuća hrvatskih branitelja, ne može biti ni ustaša niti fašista već hrvatski dragovoljac Domovinskog rata koji se časno borio u obrani Hrvatske, a kasnije i dizao moral suborcima svojim pjesmama. Srpsko narodno vijeće iskazalo je neviđenu mržnju prema hrvatskom branitelju tiskanjem i prodajom svog tjednika s naslovnicom koja dočarava klanje srpom Marka Perkovića Thompsona. Poručujemo Srpskom narodnom vijeću da smo bili u uvjerenju kako su takve slike i zamisli iza nas, da možemo živjeti bez straha u svojoj državi za koju su mnogi dali svoj mladi život, a mnoge još uvijek tražimo. Također im poručujemo da takve zamisli neće proći bez obzira tko je na vlasti. Nažalost, umjesto da rade na programima snošljivosti i suživota oni se bave raspirivanjem mržnje i pozivima na klanje. Mi hrvatski branitelji trudimo se oprostiti, ali kako nekome oprostiti ako netko sam to ne želi. Pozivamo ih da u državi Hrvatskog naroda žive bez raspirivanje mržnje prema ikome te da je konačno prihvate kao svoju i žive u blagostanju s nama ostalima. Molimo hrvatske građane pa i one srpske nacionalnosti da ne nasjedaju na provokacije jer raspiratelji mržnje to i priželjkuju. Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi" Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.