VIDEO: 3. bojna brigade Rama proslavila svoj dan

14.09.2016. 09:41:45

Danas, 13. rujna kao što je i najavljeno, nekadašnji pripadnici 3. bojne brigade "Rama" i branitelji Uzdola, te prijatelji, uzvanici i gosti obilježili su Dan Treće bojne, brigade „Rama“ i branitelja Uzdola. Program je započeo u 13 sati pobožnošću križnoga put na otvorenome za branitelje na Uzdolskoj kalvariji. Pobožnost križnoga puta predvodio je don mr. Pero Brajko,  bolnički kapelan grada Sarajeva, koji je ispred postaja čitao tekstove molitvi i promišljanja. Veliki drveni križ od prve do posljednje postaje, izmjenjujući se, nosili su hrvatski branitelji. Molitvu krunice između postaja predvodila je mlada čitateljica Marija Krajinović, a tekst himna „Stala plačuć tužna mati“ pjevao je dio članova župnog zbora „fra Stjepan Barešić“. Po dolasku na vrh uzvišenja Gradac, točnije kod zavjetne kapelice svete Majke Terezije, svetu Misu uz suslavlje trojice svećenika predslavio je p. Mirko Vukoja, vojni kapelan u RH. Pobožnost je završila pjevanjem pjesme „Došli smo ti Majko draga“, te zajedničkim fotografiranjem. U završnom dijelu programa u 17 sati u holu O.Š.“ Veselko Tenžera“ na Uzdolu održana je izložba ratnih fotografija 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola. Riječi pozdrava, dobrodošlice i zahvale uputio je mjesni župnik don Ivan Tomić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.